Saturday, February 19, 2011

Despre Facebook

Facebook are peste 585 de milioane de utilizatori. In Romania numarul utilizatorilor acestei retele a ajuns in luna ianuarie 2011, la 405.880 utilizatori.Unul din 12 oameni de pe glob are cont pe facebook.

Totul a inceput in 2004 intr-o camera de camin la Harvard, atunci cand fondatorul facebook avea doar 20 ani si era student la Harvard. La inceput sa numit Thefacebook.com si era un fel de intranet, unde colegii săi să se poată căuta după nume şi fotografii. La bază a stat un catalog cu imagini care îl publică an de an şcolile şi liceele americane. Dupa primele 6 luni reteaua avea deja peste 100.000 de utilizatori.

Cat valoreaza Facebook?
Compania Yahoo s-a oferit sa cumpere facebook pentru 1 miliard dolari, oferta a fost respinsa de catre Mark Zuckerburg. Microsoft a confirmat ca a incercat sa cumpere reteaua de socializare Facebook cu 15 miliarde de dolari, insa oferta i-a fost refuzata, totusi microsoft a investit 240 de milioane de dolari pentru o mica parte din actiuni.În acest an Facebook este pe cale de a genera vanzari de peste un miliard dolari.Facebook este acum evaluată între 7.9 dolari - 11 miliarde dolari.




No comments:

Post a Comment